Na sastanku je iskazan obostrani interes za buduću saradnju u oblasti digitalizacije usluga i sistema socijalne podrške.     Foto: AA

Premijer Kosova Albin Kurti ugostio je danas katarsku ministarku za socijalni razvoj i porodicu Maryam bint Ali bin Nasser Al Misnad.

Kurti je kazao da je počastvovan posetom ministarke Al Misnad Kosovu, izrazivši zahvalnost Kataru na podršci i doprinosu Kosovu, kako u članstvu u međunarodnim organizacijama, tako i kroz druge programe saradnje. Tokom sastanka su naglašeni prijateljski odnosi Kosova i Katara, a bilo je reči i o povećanju saradnje dve zemlje na ekonomskom, trgovinskom i institucionalnom nivou, saopšteno je iz Vlade Kosova.

Premijer Kurti upoznao je ministarku Al Misnad sa sistemom socijalne pomoći na Kosovu, te je govorio o pilot reformi sheme socijalne pomoći koja je počela ovog vikenda i čije će pouke biti odražene u novom nacrtu zakona o socijalnoj zaštiti.

Premijer je kazao da je u okviru mera podrške građanima, Vlada pokrenula uplate dodataka za preko 55.000 trudnica i preko 400.000 dece, čime se jača materijalni položaj žena na Kosovu.

“Kao rezultat ovih dodataka, oko 100.000 žena na Kosovu je po prvi put otvorilo bankovne račune”, kazao je Kurti.

Na sastanku je iskazan obostrani interes za buduću saradnju u oblasti digitalizacije usluga i sistema socijalne podrške. Katarsku ministarku je danas primila i predsednica Kosova Vjosa Osmani.

TRT Balkan / agencije