"Povređenima želim brz oporavak, a pozivam bezbednosne agencije da hitno i po zakonu reše slučaj", poručila je Osmani.     Foto: AA

Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je da je ranjavanje mladića u Štrpcu nedopustiv čin te da počinilac mora biti priveden pravdi.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Osmani je navela da su institucije Kosova u potpunosti posvećene obezbeđivanju bezbednog i mirnog okruženja građanima bez obzira na etničku pripadnost.

"Povređenima želim brz oporavak, a pozivam bezbednosne agencije da hitno i po zakonu reše slučaj", poručila je Osmani.

I premijer Kosova Albin Kurti najoštrije je osudio napad na mladiće iz Štrpca, kojima je poželeo brz oporavak. On je naveo da će nadležne jedinice nastaviti istragu dok se ne razjasne sve okolnosti ovog neprihvatljivog čina i za osudu.

Iz Policije Kosova su naveli da je uhapšen muškarac A. K. star 33 godine.

Oglasio se i ministar odbrane Kosova Armend Mehaj koji je naveo da je obavešten da je jedan pripadnik Kosovskih bezbednosnih snaga uključen u slučaj koji se desio u Štrpcu. Mehaj je izrazio najdublje žaljenje zbog onoga što se dogodilo u Štrpcu i povređenima poželeo brz oporavak.

Policija Kosova je saopštila da su danas poslepodne u selu Drajkovac, u opštini Štrpce, ranjene dve osobe iz vatrenog oružja te da je jedna osumnjičena osoba uhapšena.

Kako je saopšteno, dve osobe koje su povređene vatrenim oružjem iz putničkog vozila u pokretu, nisu životno ugroženi.

Kako prenose lokalni mediji povređene osobe su srpske nacionalnosti, koje su išle po badnjak, uoči Božića. Lokalni srpski meštani su se okupili odmah nakon incidenta i blokiraju put ka Štrpcu. Oni zahtevaju da se uhapse počinioci.

TRT Balkan / agencije