Izloženi su automobili koji su u prošlim vremenima bili česti gosti na ulicama gradova Crne Gore i regiona.     Foto: AA

Ljubitelji oldtajmera u Podgorici uživaju danas u četvrtoj izložbi ovih četvorotočkaša, koja je otvorena u glavnom gradu Crne Gore.

U atriumu Capital Plaze izloženi su automobili koji su u prošlim vremenima bili česti gosti na ulicama gradova Crne Gore i regiona, ali i oni koji su rijetko viđani na ovim prostorima. Na jednom mjestu, prisutan je stari duh evropske i američke automobilske industrije.

Organizator izložbe je poručio da organizovanje ovakvih događaja za cilj ima druženje ljubitelja automobila.     Foto: AA

Posebnu pažnju na sajmu izazvali su modeli poput Triumpha tr 6 iz 1981. godine, Porche Carrera 911, BMW 3, prošlogodišnja "bela lađa" Cadillac de Ville iz 1956, Ford Galaxie iz 1959, Mercedes kabriolet SL 380 iz 1982, Fiat 500, Bianki Bianchina i "restomod" oldtajmeri koji su novina na ovogodišnjem sajmu.

Organizator izložbe "Celebrating Cars 2023" Igor Mitrić u razgovoru za Anadoliju kazao je da organizovanje ovakvih događaja za cilj ima druženje ljubitelja automobila.

Mitrić: Ideja je da napravimo muzej, jedan vremeplov pod otvorenih nebom u centru grada     Foto: AA

"S obzirom na to da ljubitelji automobila imaju različite ukuse, neko voli oldtajmere, neko sportske automobile, neko 'youngtajmere' stare dvadesetak godina, neko manje ili veće automobile, tako da je ovo druženje svih njih. Ideja je da napravimo muzej, jedan vremeplov pod otvorenih nebom u centru grada, u centru dešavanja gdje bi ljudi koji nemaju baš prilike da se upoznaju sa tim starim automobilima, mogli da dođu s porodicom, djecom i nadam se da se zainteresuju za naš hobi", kazao je Mitrić.

TRT Balkan / agencije