Ova manifestacija se održava u sklopu preventivne "Akcije za sigurnost na cestama u Bosni i Hercegovini".     Foto: AA

U glavnom gradu Bosne i Hercegovine počeo je Sarajevo Motor Show koji će se Vilsonovom šetalištu održati danas i sutra.

U okviru ove manifestacije pojetioci i ljubitelji automobila imaju priliku prisustvovati sajmu električnih vozila i izložbi novih vozila, te Super Cars Showu.

Iako je najavljena i izložba oldtimera, pojedini izlagači otkazali su učešće zbog najavljenih padavina.

Na poznatom sarajevskom šetalištu izložena su nova vozila, kao i vozila na električni pogon. Pored izložbe vozila, predviđene su i testne vožnje za posjetioce.

Ova manifestacija se održava u sklopu preventivne "Akcije za sigurnost na cestama u Bosni i Hercegovini", sa ciljem smanjenja broja saobraćajnih nesreća sa najtežim posljedicima u toj zemlji.

"Ovaj vikend smo u okviru obilježavanja Evropske sedmice urbane mobilnosti na Vilsonovom šetalištu organizovali Moto Show. Ovdje su izložena električna vozila, skuteri, trotineti i bicikli", rekao je Mirko Gerh, iz Auto Media Groupa, koji organizuje sajam.

Kako je kazao, cilj im je upoznati građane s benefitima kupovine električnih vozila.

"Želimo da educiramo ljude o ekologiji, jer su električna vozila vrlo bitna zbog smanjenja zagađenja zraka. Osim toga, planirana je i edukacija najmlađih", rekao je Gerh, istakavši da do kraja godine planiraju organizovati još sličnih godađaja.

TRT Balkan / agencije