Benjaminov otac Edin Mehanović je zahvalio istanbulskom klubu na gostoprimstvu.          Foto: AA

Uz podršku Direkcije za dijasporu i srodne zajednice Republike Turkiye (​YTB) i u organizaciji Asocijacije turskih alumnista u BiH (TUMED), san dječaka Benjamina da prisustvuje domaćoj utakmici istanbulskih "žuto-plavih" u nedjelju je postao stvarnost.

Benjamin Mehanović je bio na tribinama Ulker stadiona, u kojem je uz gol i Edina Džeke, u čijem se naručju kao jednogodišnjak i fotografisao, istanbulski Fenerbahce remizirao 2:2 s Alanyasporom.

Prije utakmice u Istanbulu dječak Benjamin bio je i gost klupske televizije, kazavši da je i za njega bilo iznenađenje to što je došao na utakmicu Fenerbahcea.

"San mi je postao stvarnost. Mnogi igrači Fenerbahcea su mi dragi, ali je favorit uvijek Edin Džeko. S Džekom sam se fotografisao kao beba", rekao je Mehanović.

Benjaminov otac Edin Mehanović je zahvalio istanbulskom klubu na gostoprimstvu.

"Benjamin je dječak velikog srca. U vrijeme zemljotesa bili smo veoma tužni. Kada je sam pokrenuo humanitarnu u akciju bili smo tužni i ponosni. Benjamin nije znao da će doći na utakmicu i jako se obradovao kada je saznao. Navijač je Fenerbahcea i jako voli Edina Džeku", kazao je Mehanović.

TRT Balkan / agencije