U saopćenju se dodaje da su različiti srpski mediji objavili da su pripadnici srpskih specijalnih jedinica uhapsili službenike Kosovske policije.      Foto: AA

Policija Kosova je saopštila da se sumnja da su kidnapovana tri službenika granične patrole od strane srpskih snaga u dubini teritorije Republike Kosovo, u pograničnom području na severu zemlje.

Kako se ističe u saopštenju, jedinica granične patrolne policije dežurala je na statičnom mestu zvanom Tresave/Bare, duboko unutar teritorije Republike Kosovo, kako bi sprečila korišćenje nelegalnih puteva, koji su bili korišćeni od kriminalnih grupa za ilegalni prelazak i šverc.

“Policijska jedinica koju su činila tri granična službenika danas u podne informisala je da je u blizini statične tačke primetila maskirano i naoružano lice/a i u pravcu ovog punkta poslata je dodatna jedinica KP pomoć. Po dolasku na tu lokaciju, jedinica za pomoć je primetila samo službeni automobil, ali ne i policijske službenike koji su dežurali na toj lokaciji. U pravcu ove lokacije odmah su krenule i druge policijske jedinice, a obaveštene su i druge bezbednosne institucije, među kojima je i KFOR, jer se sumnja da su policajce kidnapovale srpske snage”, navodi se u saopštenju.

Ističe se da su u cilju preduzimanja konkretnih radnji za bezbednost policajaca za koje se sumnja da su kidnapovani od strane srpskih snaga, kontaktirani svi lokalni i međunarodni mehanizmi kako bi oni bili što pre pušteni i vraćeni Policiji Kosova.

U saopćenju se dodaje da su različiti srpski mediji objavili da su pripadnici srpskih specijalnih jedinica uhapsili službenike Kosovske policije.

TRT Balkan / agencije