Podgorica: Policija traga za osumnjičenima za kopanje tunela ispod suda

Podgorica: Policija traga za osumnjičenima za kopanje tunela ispod suda

Dosadašnjom istragom je utvrđeno da je iz depoa Višeg suda ukradeno 19 komada vatrenog oružja.
Policija je prethodnih dana pregledala snimke nadzornih kamera, a u svojstvu građana saslušani su i službenici Višeg suda, među kojima i predsjednik ovog suda Boris Savić.     Foto: Vlada CG

Crnogorska policija traga za najmanje šest osoba, stranih državljana, za koje sumnja da su učestvovali u kopanju tunela ispod zgrade Višeg suda u Podgorici.

Tunel dugačak 30 metara, koji vodi od jednog stana u zgradi preko puta Višeg suda u Njegoševoj ulici u Podgorici do depoa Višeg suda, otkrili su službenici suda prošle sedmice. U depou suda nalazi se dokazni materijal za najteža krivična djela, a dosadašnja istraga je pokazala da je provalom u depo ukradeno 19 komada oružja.

Policija je prethodnih dana pregledala snimke nadzornih kamera, a u svojstvu građana saslušani su i službenici Višeg suda, među kojima i predsjednik ovog suda Boris Savić.

Vijeće za nacionalnu bezbjednost raspravljalo je u petak o probijanju tunela i krađi dokaznog materijala iz depoa suda, a pritom još nije završen popis svih stvari koje se nalaze.

Iz Uprave policije potvrđeno je da je u srijedu veče u blizini Podgorice pronađen kombi, za koji se vjeruje da su ga koristili osumnjičeni za obijanje depoa u Višem sudu.

Na nedavnoj sjednici Biroa za operativnu koordinaciju organa obavještajno-bezbjednosnog sektora (BOK) konstatovano je i da obijanje depoa Višeg suda u Podgorici predstavlja "najznačajniji i najopasniji udar na institucije države i pravosudni sistem".

TRT Balkan / agencije