Siljanovska-Davkova se odmah zahvalila na čestitci predsednici Osmani na albanskom i makedonskom jeziku, takođe, na mreži X.    Foto: AA

Predsednica Kosova Vjosa Osmani čestitala je Gordani Siljanovskoj-Davkovnoj izbornu pobedu u Severnoj Makedoniji.

Osmani je preko društvene mreže X poručila da se raduje saradnji s novoizabranom predsednicom Severne Makedonije na evroatlantskim integracijama, kao glavnom cilju obe zemlje.

"Čestitam Gordani Siljanovskoj-Davkovoj na pobedi na izborima u Severnoj Makedoniji, ćime je postala prva žena predsednica zemlje. Kosovo i Severna Makedonija imaju odlične susedske odnose i dele snažnu posvećenost evroatlantskim integracijama. Radujem se saradnji s izabranom predsednicom na postizanju ovog zajedničkog cilja i daljeg produbljivanja odnosa Kosova i Severne Makedonije", napisala je predsednica Osmani na engleskom jeziku.

Siljanovska-Davkova se odmah zahvalila na čestitci predsednici Osmani na albanskom i makedonskom jeziku, takođe, na mreži X.

"Raduje me činjenica da žene u našem regionu stvaraju političku istoriju, hrabro stojeći na ključnim pozicijama. Želim da nastavimo saradnju i ubuduće, da konačno ostvarimo glavni strateški cilj, evropske integracije čitavog regiona, kao i da ojačamo naše odnose kroz 'žensku' sinergiju", napisala je nova predsednica Severna Makedonije.

Gordana Siljanovska-Davkova je 8. maja ubedljivo pobedila u drugom krugu predsedničkih izbora dosadašnjeg predsednika Stevu Pendarovskog.

TRT Balkan / agencije