Oluja je potom zahvatila i dijelove Hrvatske, a mediji izvještavaju da se nevrijeme sa snažnim vjetrom kratko zadržalo u glavnom gradu Zagrebu.             Foto: AA

Olujno nevrijeme popraćeno krupnim gradom, kišom i jakim vjetrom zahvatilo je u ponedjeljak Sloveniju, a potom dijelove Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Na društvenim mrežama objavljeni su videosnimci koji pokazuju jako nevrijeme na području Slovenije, ali i Hrvatske. U nekim dijelovima Slovenije padao je krupan led i razbijao stakla na automobilima. U Hrvatskoj je najteže pogođena općina Bošnjaci.

Ravnateljstvo civilne zaštite Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske je saopćilo kako je nevrijeme praćeno kišom, tučom i jakim vjetrom 1. i 2. jula 2024. zahvatilo područje više županija.

"Apeliramo na građane, posebice one starije životne dobi, da se ne penju na oštećene krovove nego da pričekaju pomoć nadležnih službi", navedeno je u saopćenju.

Pripadnici civilne zaštite i djelatnici Općine Bošnjaci zajedno s građevinskim inženjerima krenuli su u obilazak općine radi popisa šteta na oštećenim objektima. Pomoć u vidu najlona za prekrivanje krovišta stigla je u Bošnjake te će se distribuirati prema potrebama.

Na jednom takvom snimku koji je zabilježio vozač u Novom Mestu, nedaleko od slovensko-hrvatske granice, nakon što je bio primoran zaustaviti automobil pored puta može se vidjeti kako pada krupan led, pri čemu je napuklo prednje staklo automobila.

Oluja je potom zahvatila i dijelove Hrvatske, a mediji izvještavaju da se nevrijeme sa snažnim vjetrom kratko zadržalo u glavnom gradu Zagrebu. U nekim dijelovima ovog područja oborena su stabla, pale fasade sa zgrada te je došlo do poplava.

Do materijalne štete je došlo je i u dijelovima Srbije, te Crne Gore.

Dijelovi južne, centralne i sjeverne Bosne i Hercegovine također su pogođeni nevremenom koje je najviše zahvatilo Trebinje i Orašje.

TRT Balkan / agencije