Ceremoniji su prisustvovale i međunarodne zvanice, članovi porodica policajaca diplomaca i pretpostavljeni Kosovske policije.     Foto: AA

U prisustvu visokih državnih zvaničnika održana je svečana ceremonija dodele diploma 60. generaciji Kosovske policije.

Ceremoniji su prisustvovale i međunarodne zvanice, članovi porodica policajaca diplomaca i pretpostavljeni Kosovske policije.

Premijer Kosova Albin Kurti je u obraćanju prisutnima istakao da je od 448 diplomiranih kadeta, svaka peta žena. Naveo je da i u ovoj generaciji, kao i u svakoj prethodnoj, ima diplomiranih kadeta iz manjinskih zajednica. Kurti rekao je da Policija Kosova povećava i jača svoje redove i da je na najvišem nivou svojih dužnosti.

"25-godišnja istorija Kosovske policije je dokazala da su njena vrata otvorena za sve i kao rezultat toga danas kada smo ovde okupljeni, hiljade devojaka i dečaka svih nacionalnosti su u službi u svakom delu naše zemlje“, rekao je Kurti.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhelal Svecla rekao je da u vremenu globalnih bezbednosnih izazova Kosovska policija ima dvostruko teži zadatak, jer Kosovo ima agresivnog suseda koji ugrožava živote i imovinu građana. Svecla je ocenio da Srbija agresivnim ponašanjem i dalje cilja teritoriju Kosova.

"Nijedan izazov, ne treba i ne može da zaustavi našu zajedničku misiju za mirno i bezbedno okruženje pod vladavinom zakona i reda, borbom protiv organizovanog kriminala i bilo koje vrste nezakonitosti koja pogađa Kosovo“, rekao je ministar Svecla.

Na ovoj svečanosti pomenuti su i policajci koji su pali na dužnosti, za koje je rečeno da su simbol beskrajnog patriotizma ove zemlje.

TRT Balkan / agencije