Katastrofalne poplave usmrtile su najmanje 20 osoba u BiH.     Foto: AA

Iz Novog Pazara put poplavljenih područja u Bosni i Hercegovini krenuo je šleper koji prevozi humanitarnu pomoć prikupljenu u akciji novopazarske Humanitarne organizacije "Uhud".

Šleper je bio parkiran u centru Novog Pazara od devet sati, a pomoć je prikupljena za svega tri sata. Građani su se masovno odazvali pozivu organizacije "Uhud", donoseći pomoć za stanovništvo pogođeno poplavama u Bosni i Hercegovini.

"Novopazarci su uvek spremni da pruže ruku pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Građani su donosili sve što je potrebno za ovo hladno vreme jorgane, ćebad, grejalice, žensku i mušku zimsku garderobu. Narod se odazvao u velikom broju, iako mnogi nisu ni čuli za akciju. Zahvalni smo na svakom doprinosu. Hvala Uzvišenom Gospodaru na ovoj prilici da pomognemo. Ova pomoć nosi i važnu poruku narodu Bosne i Hercegovine, koji prolazi kroz teške trenutke - Sandžak je uz njih. Njihov problem je i naš problem. Neće biti zaboravljeni i nećemo biti posmatrači, već ćemo velikodušno pomagati u ovom iskušenju koje ih je zadesilo," naveo je za Anadolu Sead Bihorac iz Humanitarne organizacije "Uhud".

Iz Humanitarne organizacije "Uhud" naveli su da će, zbog velikog interesovanja građana da upute pomoć, i sutra kamion biti parkiran u centru Novog Pazara od devet sati.

Iz te organizacije pozvali su Novopazarce da donesu svoje priloge, uz napomenu da ono što se donira mora biti novo i upotrebljivo.​​​​​​​

TRT Balkan / agencije