Sitni kolači, odevni predmeti sa simbolima ili bojama zastave Palestine, usluge šminkanja, friziranja, masiranja ili merenja pritiska nudile su se po simboličnim cenama.             Foto: AA

Učenici Gimnazije, Ekonomsko-trgovinske i medicinske škole “Dva heroja” na Gradskom šetalištu u Novom Pazaru prodavali su slatkiše, nudili frizersko-kozmetičke usluge i merili krvni pritisak sugrađanima, a sav prihod prikupljen na bazaru biće uplaćen za pomoć deci u Palestini.

Novopazarski srednjoškolci koji pohađaju Veronauku sami su inicirali ovaj humanitarni bazar kako bi, svako na svoj način, dao doprinos akcijama pomoći narodu u Gazi koje su već pokrenute u Novom Pazaru.

Profesor verske nastave u Ekonomsko-trgovisnkoj školi Edis Ujkanović kaže za Anadolu da su na bazaru učestvovali đaci koji u svojim srednjim školama pohađaju pravoslavnu i islamsku veronauku.

“Naši učenici nisu ravnodušni prema onome što se dešava u Gazi. Na ovu ideju su došli tako što su razmišljali kako oni mogu pomoći deci u Gazi. Slika sve govori, namera je tako čista bila kod ove dece da se na bazaru okupio veliki broj i učenika i naših sugrađana koji su došli da podrže bazar i pomognu narodu u Palestini. Ova deca jako saosećaju sa decom Gaze, mnogi se odriču užine na velikom odmoru, kako bi taj novac uplatili za pomoć deci u Palestini. Sve ovo je snaga mladih, mi veroučitelji i profesori praktične nastave u Ekonomsko-trgovisnkoj školi smo im bili samo moralna podrška”, rekao je veroučitelj Edis Ujkanović.

Sitni kolači, odevni predmeti sa simbolima ili bojama zastave Palestine, usluge šminkanja, friziranja, masiranja ili merenja pritiska nudile su se po simboličnim cenama.

TRT Balkan / agencije