Nakon sinoćnjeg napada, do kojeg je došlo nešto iza 21 sat, stepen sigurnosti podignut na viši nivo na području kompletnog kantona i pojačane su policijske snage na terenu.          Foto: AA

Sinoćnji napad na policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi, u kojem je maloljetnik ubio jednog policajca, a drugog teško ranio, okarakterisan je kao čin terorizma.

To je za Anadolu potvrdio Adnan Beganović, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUPUSK).

"Uviđajne radnje završene su sinoć u 00.30 sati. Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva se očitovao da u ovom krivičnom djelu postoje obilježja iz člana 201. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine (terorizam) i u tom pravcu se dalje postupa u cilju dokazivanja, odnosno utvrđivanja motiva i okolnosti nemilog događaja", rekao je Beganović.

Dodao je kako je napadač državljanin Bosne i Hercegovine i radi se o maloljetniku te da se u skladu sa zakonom ne može izlaziti s više detalja.

"On je lišen slobodne i nalazi se pod nadzorom policijskih snaga, biće predat na postupanje dalje Kantolano tužilaštvu", kazao je Beganović.

Portparol MUP-a je potvrdio također da je policijski službenik, koji je povrijeđen u napadu, uspješno operiran sinoć u Kantonalnoj bolnici i trenutno je van životne opasnosti.

Nakon sinoćnjeg napada, do kojeg je došlo nešto iza 21 sat, stepen sigurnosti podignut na viši nivo na području kompletnog kantona i pojačane su policijske snage na terenu.

TRT Balkan / agencije