Reč je o objektu organizacije "Centar za mir i toleranciju Priština” u kome se od završetka rata 1999. godine pružaju medicinske usluge građanima Prištine koji imaju srbijansko zdravstveno osiguranje.     Foto: AA

Kosovska policija po nalogu tužilaštva sprovodi pretres objekta, smeštenog uz sam ulaz Policijske stanice Centra u Prištini, u kome se u improvizovanoj ambulanti pružaju medicinske usluge po srbijanskom sistemu.

U zajedničkom saopštenju Osnovnog tužilaštva u Prištini i Kosovske policije navodi se da se “pod rukovodstvom Državnog tužioca u koordinaciji sa Kosovskom policijom vrši pretres u objektu u centru Prištine zbog sumnje da se u njemu pružaju nelegalne medicinske usluge”.

Reč je o objektu organizacije "Centar za mir i toleranciju Priština” u kome se od završetka rata 1999. godine pružaju medicinske usluge građanima Prištine koji imaju srbijansko zdravstveno osiguranje.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhelal Svecla je objavio da Kosovska policija jutros dobila informaciju o sumnjivoj aktivnosti jedne nevladine organizacije, koja se nalazi u aneksu Policijske stanice Centar u Prištini.

“Odeljenje za nevladine organizacije pri Ministarstvu unutrašnjih poslova potvrdilo je da predmetna organizacija "Centar za mir i toleranciju Priština“ nije poštovala važeće zakone o radu nevladinih organizacija. Nakon pretresa se pokazalo da taj prostor uopšte nije korišćen za prirodu ove nevladine organizacije”, naveo je Svecla.

Svecla je kazao da je ulaskom policije i tužilaštva u objekat potvrđeno da ista ima nezakonite radnje.

“Ovakva aktivnost između tri najviše bezbednosne institucije Kosova, Ministarstva unutrašnjih poslova, Glavnog tužilaštva i Kosovske policije, krajnje je sumnjiva i predstavlja rizik po bezbednost zemlje”, napisao je Svecla.

On je poručio da je Kosovo unitarna država sa pravima i uslugama za sve građane bez razlike, te da je prošlo vreme kada se tolerisalo bezakonje.

TRT Balkan / agencije