Svecla je naveo da je Kosovska policija, zajedno sa obaveštajnim institucijama izvršila upad u bazu naoružanja na severu Kosova, u Zvečanu.     Foto: AA

"Kosovska policija je u jednoj kući u Zvečanu, na severu Kosova, otkrila veliku količinu oružja", saopštio je ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhelal Svecla.

Svecla je naveo da je Kosovska policija, zajedno sa obaveštajnim institucijama, nakon identifikacije, izvršila upad u bazu naoružanja na severu Kosova, u Zvečanu.

“Ova kuća je korišćena za prikupljanje i distribuciju oružja za srpske kriminalne grupe. Do sada je otkrivena velika količina oružja, uključujući automatsko oružje, patrone, ručne bombe i eksploziv”, napisao je Svecla na Facebooku.

Dodao je da su pored kosovskih bezbednosnih institucija, na licu mesta bili i predstavnici KFOR-a.

Kosovski ministar je istakao da već dve decenije sever Kosova živi ilegalno, u nenormalnom poretku, gde su se sklonile zločinačke organizacije i kriminalci koje finansira Beograd.

“Krijumčarenje, ilegalan ulazak robe i oružja na Kosovo, stvorio je uznemirujuću situaciju za naše građane na severu, koji su suočeni sa moći kriminalaca živeli pod stalnim ucenama i pritiscima. Mi smo kao Vlada u poslednje dve godine otkrili i blokirali ilegalne rute šverca”, naveo je Svecla.

Poručio je da se sever “korak po korak kreće ka normalnosti”.

TRT Balkan / agencije