Otvaranju Sajma prisustvovali predstavnici raznih institucija, organizacija i privatnog sektora.              Foto: AA

Ministarstvo kulture, omladine i sporta Kosova organizovalo je jednodnevni ”Sajam mladih” 2023. godine, u okviru državne agende "Mesec mladih 2023".

Na Sajmu su prikazane slike, specijalne fotografije, razne rukotvorine, gastronomski proizvodi, informaciona tehnologija, kao i radovi iz drugih oblasti, koji odražavaju zalaganje mladih.

Otvaranju Sajma prisustvovali predstavnici raznih institucija, organizacija i privatnog sektora.

Ministar kulture, omladine i sporta Kosova Hajrulla Ceku rekao je da se u saradnji sa Vladom kreiraju razvojne politike kako bi Kosovo postalo privlačno mesto za mlade. Istakao je da je omladina Kosova inovativna i kreativna.

Nona Zicherman, predstavnica UNICEF-a, organizacije koja je podržala ovu manifestaciju, rekla je da će oni uvek podržavati razvoj mladih, od kojih se očekuju promene.

„Sarađujemo sa partnerima iz Vlade, civilnog društva i nevladinih organizacija, kako bismo razvili njihove ideje. Danas i svaki dan treba da slavimo njihovu kreativnost i posvećenost kao aktiviste, kreatore promena. Odlučnost mladih će nam pomoći da napravimo promene“, rekla je Zicherman.

Preko 50 kreativnih mladih ljudi sa celog Kosova izložilo je svoje radove u Palati omladine i sporta u Prištini.

TRT Balkan / agencije