Oni navode da je “u ovom neviđenom vremenu cenzure, svaki glas koji govori u ime Palestine bitan".     Foto: AA

Kolektiv za feminističku misao i akciju organizovao je danas simboličnu akciju podrške Palestincima “u vreme kada se akcije Izraela proglašavaju genocidnim i na međunarodnim sudovima“.

Civilni aktivisti su se u podne okupili na trgu “Skenderbeg“ u centru Prištine noseći palestinske zastave i transparente podrške palestinskom narodu.

“Pravda za Palestinu”, “Nema mira, bez oslobođenja”, “Ne ćuti nad etničkim čišćenjem”, “Bombardovanje dece, nije samoodbrana”, “Vlado, promeni progenocidni stav”, samo su neke od poruka ispisane na transparentima.

“Verujemo u otporni potencijal organizacije i solidarnosti. Sada sa Palestinom, sutra s bilo kim drugim ko je nepravedno ugrožen”, poručili su iz Kolektiva za feminističku misao i akciju.

Oni navode da je “u ovom neviđenom vremenu cenzure, svaki glas koji govori u ime Palestine bitan".

“Izrael je bombardovao grad Rafah, u kojem se nalazi oko 1,5 miliona Palestinaca, i ubio oko 100 ljudi, ranio druge, uništio naselja i dodatno užasnuo čitav narod. Ovo bombardovanje ne ostavlja sigurnu zonu u kojoj Palestinci mogu da ostanu živi”, navedeno je u njihovom proglasu.

Ističu da je “izraelski genocid nad Palestinom, koji se svakim danom odvija sve krvavije, jedan od najvećih užasa koje vidimo“ i poručuju da se ne može normalizovati društvena apatija prema genocidu nad Palestincima ili bilo kojim drugim narodom, bilo gde u svetu.

Organizacija Kolektiv za feminističku misao i akciju prošle godine je u Prištini organizovala dva marša podrške Palestincima.

TRT Balkan / agencije