Ovaj dvodnevni Sajam služi kao platforma za predstavljanje bogatog kulturnog i istorijskog nasleđa, raznolikih pejzaža i uzbudljivih sportskih iskustava Kosova i šire.      Foto: AA

Dvadeseto izdanje Međunarodnog sajma turizma i sporta otvoreno je danas za posetioce u sportskoj hali "1. oktobar" u Prištini.

Sajam organizuje kompanija "Organizacija kongresa i događaja", uz podršku Vlade Kosova i brojnih organizacija.

Ovaj dvodnevni Sajam služi kao platforma za predstavljanje bogatog kulturnog i istorijskog nasleđa, raznolikih pejzaža i uzbudljivih sportskih iskustava Kosova i šire.

Od kulturno-istorijskog turizma do avanturističkih sportova, sajam nudi sveobuhvatno istraživanje svih aspekata turizma i sporta. Učesnici ovog sajma su različiti sportski savezi, opštine s Kosova i iz Albanije, kao i turistička preduzeća iz regiona.

Na istom mestu danas je otvoren i 16. Sajam obrazovanja, karijere i rada. Kao najveći obrazovni događaj na Kosovu, dvodnevni sajam okuplja prosvetne radnike, institucije i profesionalce iz celog sveta. Pružajući platformu za direktno angažovanje između obrazovnih institucija i studenata, sajam prikazuje inovativne programe, proizvode i usluge koji oblikuju budućnost obrazovanja.

TRT Balkan / agencije