Na sastanku je, između ostalog, bilo reči o razvoju i unapređenju usluga podrške porodici, uključujući programe usmerene na dobrobit dece i žena.          Foto: AA

Predsednica Kosova Vjosa Osmani primila je danas ministarku za socijalni razvoj i porodicu Katara Maryam bint Ali bin Nasser Al-Misnad.

Osmani je se zahvalila ministarki Al-Misnadu, kao i rukovodstvu Katara na čelu sa emirom Tamimom bin Hamadom bin Khalifom Al Thaniem, na konstatnoj podršci koju Katar pruža Kosovu.

Kosovska predsednica je istakla da Kosovo duboko ceni kontinuiranu podršku Katara, posebno pomoć za članstvo u međunarodnim organizacijama, ali i za pružanje humanitarne pomoći tokom i nakon rata, saopšteno je iz Predsedništva Kosova.

Naglasila je važnost daljeg jačanja odnosa sa Katarom i u tom kontekstu je pomenula oblast socijalne zaštite, podršku ratnim vojnim invalidima, zdravstveni sektor, turizam i druge investicione projekte.

Na sastanku je, između ostalog, bilo reči o razvoju i unapređenju usluga podrške porodici, uključujući programe usmerene na dobrobit dece i žena.

Oba zvaničnika su istakla potrebu za produbljivanjem saradnje i istraživanjem zajedničkih inicijativa koje će biti od koristi obema zemljama.

TRT Balkan / agencije