Učenici "International Maarif Schools Of Kosova", odseka u Prištini, postigli su visoke rezultate na Međunarodnoj STEM olimpijadi.     Foto: AA

Učenici International Maarif Schools Of Kosova, odseka u Prištini, postigli su odlične rezultate na Međunarodnoj STEM olimpijadi.

Kako su saopštili iz školske ustanove, učenici Maarif škole postigli su uspehe u različitim oblastima među 11.000 učenika iz 1.200 škola iz 114 zemalja.

“Kushtrim Kajoshi osvojio je zlatnu medalju iz nauke i bronzanu medalju iz matematike. Rron Shllaku je osvojio srebrnu medalju u kodiranju i dobio sertifikat za svoje postignuće u matematici. Ela Naz Yilmaz osvojila je bronzanu medalju u nauci, dok su Fatbardha Mulaku, Erta Tejeci, Emir Lezi i Omar Gashi dobili sertifikate za dostignuća u oblasti nauke“, navodi se u saopštenju.

Takođe, saopšteno je da će učenici predstavljati školu Maarif i Kosovo u velikom finalu koje će se održati u Parizu od 18. do 23. jula ove godine.

“Čestitamo svim učenicima i njihovim nastavnicima na ovom izvanrednom uspehu“, zaključuje se u saopštenju Maarifa.

Međunarodna STEM olimpijada je međunarodna onlajn takmičarska platforma u kojoj se takmiče učenici od prvog do 12. razreda i pripremaju pitanja u skladu sa filozofijom STEM obrazovanja.

STEM je nastavni plan i program zasnovan na filozofiji obrazovanja učenika u oblasti nauke, tehnologije, inženjeringa i matematike sa interdisciplinarnim i primenjljivim pristupom.

TRT Balkan / agencije