Konjufca i Escobar istakli su značaj nastavka rada na zajedničkoj agendi članstva Kosova u evroatlantskim strukturama i međunarodnim organizacijama.      Foto: AA

U okviru zvanične posete Sjedinjenim Američkim Državama, predsednik Skupštine Kosova Glauk Konjufca sastao se danas sa zamenikom pomoćnika sekretara SAD-a, ujedno i specijalnim predstavnikom za zapadni Balkan Gabrielom Escobarom.

"Tokom sastanka razgovarano je o aktuelnim političkim dešavanjima na Kosovu i regionu, o procesu dijaloga i Ohridskom sporazumu, kao i narednim koracima za punu normalizaciju odnosa između Kosova i Srbije", saopšteno je iz Skupštine Kosova.

Predsednik Skupštine Konjufca je ponovio stav Kosova, ali i garanciju Stejt departmenta, da se ne može formirati Zajednica opština sa srpskom većinom ili bilo koji drugi mehanizam, koji narušava suverenitet, nezavisnost, teritorijalni integritet i ustavni poredak Republike Kosovo.

Konjufca i Escobar istakli su značaj nastavka rada na zajedničkoj agendi članstva Kosova u evroatlantskim strukturama i međunarodnim organizacijama, kao i za unapređenje bilateralnih odnosa između Kosova i Sjedinjenih Američkih Država.

U saopštenju se navodi i da će se Konjufca sastati sa kongresmenom Ritcijem Torresom i bivšom predsednicom Predstavničkog doma Nancy Pelosi.

TRT Balkan / agencije