U fokusu razgovora ministra Konakovića i ambasadora Namoora bila je aktuelna situacija u Bosni i Hercegovini i Palestini.     Foto: Ministarstvo vanjskih poslova BiH

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković sastao se u srijedu sa ambasadorom Države Palestine u Bosni i Hercegovini Rezeqom Namoorom.

U fokusu razgovora ministra Konakovića i ambasadora Namoora bila je aktuelna situacija u Bosni i Hercegovini i Palestini.

"Kada je riječ o situaciji u Pojasu Gaze, ministar Konaković je izrazio podršku narodu i vlastima Palestine u nastojanjima da sačuvaju i zaštite suverenitet i teritorijalni integritet svoje zemlje. Poručio je da je za Bosnu i Hercegovinu neprihvatljivo ubijanje nedužnih civila, žena i djece i svaki oblik nasilja bilo kad i bilo gdje", saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Konaković je istakao da BiH podržava sve konstruktivne napore koji se ulažu u pravcu mirnog okončanja sukoba na Bliskom istoku i uspostave trajnog mira i stabilnosti između dvije države.

Tokom susreta, sagovornici su ocijenili bilateralne odnose između Bosne i Hercegovine i Države Palestine kao dobre i prijateljske, te istakli opredijeljenost ka daljnjem unapređenju sveukupne saradnje.

TRT Balkan / agencije