Misija OEBS-a na Kosovu, u skladu sa Rezolucijom Ujedinjenih nacija 1244, otvorila je 6. septembra 1999. godine policijsku školu i započela obuku prvih kandidata za pripadnike Kosovske policije.      Foto: AA

Policija Kosova je u okviru obeležavanja 24. godišnjice svog osnivanja u centru glavnog grada izložila svoju opremu i jedinice.

Na prištinskim trgovima "Ibrahim Rugova" i "Skenderbeg" postrojeno je na desetine jedinica Policije Kosova sa izloženom opremom koju koriste.

Oklopna vozila, policijska vozila, dronovi, teško i lako naoružanje, jedinica pasa tragača, kao i pripadnici raznih policijskih jedinica, boraviće nekoliko sati na trgu kako bi građani izbliza mogli da razgledaju.

Tradicionalno i danas se u policijskim stranicama održava manifestacija „Otvorena kapija“ kako bi zainteresovani građani mogli da razgledaju. U popodnevnim časovima u jednom od hotela u Prištini biće održana zvanična ceremonija na kojoj se očekuje učešće domaćih i međunarodnih zvanica.

Predsednica Kosova Vjosa Osmani čestitala je Policiji Kosova dan osnivanja, ocenivši da "6. septembar označava istorijski, važan trenutak za Kosovo”. Osmani je istakla da je "Kosovska policija danas postala simbol nepokolebljive posvećenosti, hrabrosti i profesionalizma da služi svim građanima, bez razlike”.

“Oni su čuvari naše bezbednosti, zaštite suvereniteta Republike”, kazala je kosovska predsednica, saopšteno je iz Predsedništva Kosova.

Misija OEBS-a na Kosovu, u skladu sa Rezolucijom Ujedinjenih nacija 1244, otvorila je 6. septembra 1999. godine policijsku školu i započela obuku prvih kandidata za pripadnike Kosovske policije.

TRT Balkan / agencije