"Poternica je raspisana. Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova je podnelo zahtev INERPOL-u preko UNMIK-a", kazao je Rašić.      Foto: AA

Na zahtev kosovskih vlasti INTERPOL je raspisao poternicu za Milanom Radoičićem, osumnjičenim za organizaiju terorističkog napada 24. septembra u Banjskoj, na severu Kosovu.

Ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova Nenad Rašić potvrdio je za Anadolu da je INTERPOL raspisao poternicu za Milanom Radoičićem.

"Poternica je raspisana. Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova je podnelo zahtev INERPOL-u preko UNMIK-a", kazao je Rašić.

U napadu grupe Srba u Banjskoj, kod Zvečana, koji je predvodio bivši potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić, ubijen je jedan kosovski policajac. Potom su u razmeni vatre s Kosovskom policijom ubijena trojica napadača srpske nacionalnosti. Radoičić je u javnoj objavi priznao da je organizovao ovaj napad.

Premijer Kosova Albin Kurti je tada izjavio da je teroristički napad u Banjskoj bio deo šireg plana za aneksiju severa Kosova.

TRT Balkan / agencije