Sav novac od bazara studenti će uplatiti Udruženju Pomozi.ba za pomoć Palestini.     Foto: AA

Studentska asocijacija Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu u sklopu svog Humanitarno/volonterskog kluba u subotu je u glavnom gradu Bosne i Hercegovine organizovala bazar za pomoć narodu Palestine.

Bazar se održava od 12 do 17 sati ispred Baščaršijske džamije, a građani imaju priliku da kupe različite proizvode, rukotvorine, marame, majice za podršku Palestini, broševe, kozmetiku, prirodne sokove i drugo od firmi i malih biznisa koji su se odazvali ovoj akciji.

Pored toga, građani imaju priliku i da se zaslade uz kolače.

"Studentska asocijacija Filozofskog fakulteta je odlučila da pomogne narodu Palestine koji je pogođen strašnim depavanjima. Nažalost, vrši se teror nad palestinskim narodom, stoga smo se odlučili da organizujemo humanitarni bazar kako bi poslali poruku i glas za njih", kazao Abdulah Bećirević, ispred asocijacije studenata Filozofskog fakulteta u Sarajevu.

Sav novac od bazara studenti će uplatiti Udruženju Pomozi.ba za pomoć Palestini.

I Palestinska zajednica u Bosni i Hercegovini organizovala je humanitarni bazar u koordinaciji sa Udruženjem civilnih žrtava rata "Svjetlost" u okviru kojeg je u petak skupljeno 6.690 KM. Bazar će biti otvoren i danas do 18 sati na adresi udruženja "Svjetlost" u ulici Sutjeska 24.

TRT Balkan / agencije