Iako su temperature niske, sunčano vrijeme doprinijelo je tome da veliki broj građana posjeti bazar, koji se održava u sjedištu udruženja.     Foto: AA

Udruženje Pomozi.ba u subotu je organiziralo svoj tradicionalni Humanitarni bazar za pomoć oboljelima i građanima u stanju socijalne potrebe.

Iako su temperature niske, sunčano vrijeme doprinijelo je tome da veliki broj građana posjeti bazar, koji se održava u sjedištu udruženja.

Saliha Rokša, glasnogovornica Udruzenja Pomozi.ba, kazala je novinaru Anadolu kako Sarajlije na tradicionalnom bazaru mogu pronaći nove i dobro očuvane polovne stvari po vrlo povoljnim cijenama.

"Najbitnije je da sav prihod od našeg humanitarnog bazara ide za naše oboljele i socijalno ugrožene sugrađane koji nisu u mogućnosti finansirati njihovo liječenje ili pak neke druge stvari koji su im neophodne za normalan život", kazala je Rokša, napominjući kako su većina korisnika Pomozi.ba građani na rubu siromaštva te kako će im ova pomoć bar malo pomoći da prebrode i više nego tešku svakodnevnicu.

Na bazaru je moguće pronaći raznovrsne stvari.

"Tu se mogu pronaći različite stvari, od odjeće, obuće, igrački, knjiga, posuđa, raznoraznih kućnih potrepština, ali također naši sugrađani mogu donirati one stvari koje skupljaju prašinu kod kuće, a nekome će zasigurno dobro doći", dodala je Rokša.

Humanitarni bazar moguće je posjeti danas, sve do 17 sati.