Tema bilateralnog sastanka bila je i provedba Sporazuma između Republike Hrvatske i Vijeća ministara BiH o predaji i prihvatu osoba kod kojih je ulazak ili boravak nezakonit.     Foto: AA

Na sastanku predstavnika policija Hrvatske i Bosne i Hercegovine razmatrala se sigurnosna situacija na zajedničkoj državnoj granici s posebnim osvrtom na trenutno stanje i kretanje te trendove migracija.

U Ravnateljstvu policije Hrvatske održan je radni bilateralni sastanak predstavnika Ministarstva unutarnjih poslova RH, Ravnateljstva policije, s predstavnicima Državne agencije za istrage i zaštitu, Granične policije i Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine, priopćio je MUP RH.

Glavni ravnatelj policije RH Nikola Milina, prije održavanja radnog sastanka, primio je delegaciju Bosne i Hercegovine te novoimenovanim kolegama zaželio uspješan rad i nastavak dobre policijske suradnje.

"Na radnom sastanku razmatrala se sigurnosna situacija na zajedničkoj državnoj granici s posebnim osvrtom na trenutno stanje i kretanje te trendove migracija, kao i provedba Sporazuma između Republike Hrvatske i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o suradnji u nadzoru državne granice i Protokolu o provođenju mješovitih ophodnji uz zajedničku državnu granicu", priopćio je MUP RH.

Tema bilateralnog sastanka bila je i provedba Sporazuma između Republike Hrvatske i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o predaji i prihvatu osoba kod kojih je ulazak ili boravak nezakonit.

"Obje strane usuglasile su se da je dosadašnja suradnja nadležnih policijskih tijela dobra te da i dalje postoji mogućnost poboljšanja iste, zbog izazova s kojima su suočeni s obje strane državne granice. Navedeno se prvenstveno odnosi na suzbijanje svih oblika prekograničnog kriminaliteta, s posebnim naglaskom na suzbijanje krijumčarenja osoba i prevenciju nezakonitih migracija, kao i na prihvat osoba na zajedničkoj državnoj granici", navodi se.

Priopćeno je kako će se intenzivirati i po potrebi provesti dodatna obuka policijskih službenika koji sudjeluju u provođenju mješovitih ophodnji kroz zajednički program obuke.

TRT Balkan / agencije