Knjigom je obuhvaćen njegov pjesnički i glazbeni opus.            Foto: AA

U Bistrou Hotela Esplanade održana je promocija knjige Diane Šetka "Arsen Dedić: Sjećanja - Takvog smoga voljeli, takvog ćemo pamtiti" na kojoj su nazočili članovi obitelji, prijatelji i kolege koji su surađivali s Arsenom Dedićem.

Autorica knjige Diana Šetka izjavila je kako je knjiga "Arsen Dedić: Sjećanja - Takvog smoga voljeli, takvog ćemo pamtiti" sublimacija autoričinih intervjua, razgovora i susreta s Arsenom Dedićem tijekom trajanja njegove čitave karijere, ali i razgovora o Arsenu koje je vodila s njegovim prijateljima, kolegama i suradnicima koji su ga dobro poznavali.

„Cilj mi je bio u ovoj knjizi ispričati životnu priču o čovjeku za kojeg mislim da je bio društveno marginaliziran. On je u glazbenom smislu dosegnuo vrhunce, sve što mogao, on je napravio, ali u tom društvenom smislu nije doživio punu afirmaciju. Mislim da naprosto zaslužuje knjigu koja govori o njegovom životu i radu i koja će ostati nekim generacijama koje ga možda neće nikada upoznati“, izjavila je autorica.

Knjigom je obuhvaćen njegov pjesnički i glazbeni opus, knjiga donosi važne informacije i odgovore na pitanje tko je bio Arsen, gdje je odrastao, kakvi su mu bili djetinjstvo i mladost, opisuje njegovu povezanost s roditeljima, kao i početak njegove karijere s preseljenjem iz Šibenika u Zagreb.

„Arsen se htio baviti ozbiljnom glazbom, na kraju je završio među lakim notama, iako lake note za njega nisu bile lake, nego težak rad i umjetnost. Sve to smo dali u ovoj knjizi, a sve drugo Arsen je rekao u svojim pjesmama i stihovima, zbog čega nije ni želi napisati autobiografiju“, izjavila je Šetka.

Na promociji u Bistrou Hotela Esplanade, u kojem je Arsen proveo velik dio svog vremena s obzirom da je najveći dio svog života stanovao u neposrednoj blizini, okupili su se, osim njegove Supruge Gabi Novak, brojni prijatelji i kolege od kojih su mnogi sudjelovali u izradi ove knjige.

Knjiga je objavljena u nakladi izdavačke kuće „Profil“ u čijem sadržaju je istaknuto 46 razgovora s poznatim osobama koje su dobro poznavale Arsena Dedića, knjiga donosi detaljnu kronologiju Arsenova odrastanja, razvoja u karijeri i privatnom životu od rođenja 1938. pa sve do umjetnikove smrti 2015. godine.

TRT Balkan / agencije