U Memorijalnom centru Srebrenica - Potočari danas se obilježava 29. godišnjica genocida nad Bošnjacima Srebrenice i ukop posmrtnih ostataka 14 žrtava genocida počinjenog u ljeto 1995. godine.           Foto: AA

Ministar vanjskih poslova Republike Turkiye Hakan Fidan odao je počast žrtvama genocida u Srebrenici i poručio da se taj svirepi zločin ne smije zaboraviti.

U Memorijalnom centru Srebrenica - Potočari danas se obilježava 29. godišnjica genocida nad Bošnjacima Srebrenice i ukop posmrtnih ostataka 14 žrtava genocida počinjenog u ljeto 1995. godine.

"Prije 29 godina, pred očima svijeta, masakriran je narod usred Evrope. Genocid u Srebrenici ostaje u našim sjećanjima kao crna mrlja u historiji čovječanstva", naveo je Fidan u poruci na društvenoj mreži X..

Poručivši da se genocid ne smije i neće zaboraviti, šef turske diplomatije Fidan je naveo da će 11. juli svake godine u Republici Turkiye biti obilježavan kao Međunarodni dan sjećanja na genocid u Srebrenici.

"S milosrđem se sjećamo naše stradale braće i sestara i izražavam saučešće i strpljenje njihovim porodicama", poručio je Fidan.

TRT Balkan / agencije