Fajon se sastala sa premijerom Crne Gore Dritanom Abazovićem, gdje se razgovaralo o političkim procesima u Crnoj Gori, s fokusom na izbor sudija Ustavnog suda.     Foto: AA

Potpredsjednica Vlade i ministarka vanjskih poslova Republike Slovenije Tanja Fajon poručila je u Podgorici da je podrška Evropske unije Crnoj Gori i dalje snažna, te da se od Crne Gore očekuje da isporuči rezultate i završi proces izbora sudija Ustavnog suda.

Fajon se sastala sa premijerom Crne Gore Dritanom Abazovićem, gdje se razgovaralo o političkim procesima u Crnoj Gori, s fokusom na izbor sudija Ustavnog suda.

"Izborom sudija Ustavnog suda bi se obezbijedili uslovi za nesmetano funkcionisanje institucija i odražavanje predstojećih izbora", kazala je Fajon, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

U saopštenju se navodi da je Fajon ponovila "da u Crnu Goru dolazi kao prijatelj".

Premijer Dritan Abazović istakao je tokom sastanka da fokus svih političkih subjekata mora biti na izboru sudija Ustavnog suda, bez odlaganja.

Obostrano je konstatovano da su akcenti dogovora tokom susreta ministara vanjskih poslova Austrije i Slovenije, u okviru njihove posjete Crnoj Gori u svojstvu specijalnih izaslanika EU u decembru, u potpunosti ispoštovani od strane Vlade i premijera Abazovića.

Sagovornici su razmijenili mišljenje o bilateralnoj saradnji i izrazili očekivanje da će Centar za sajber bezbjednost biti otvoren do ljeta ove godine.

TRT Balkan / agencije