Ove godine bez dočeka Nove godine na trgu u Podgorici.      Foto: Reuters

U Crnoj Gori će se tradicionalno u većini gradova Nova godina dočekati na gradskim trgovima, uz neke od najvećih muzičkih zvijezda sa prostora bivše Jugoslavije.

Kao i obično, najbogatiji program je na crnogorskom primorju. Između ostalog, slavit će se u Kotoru, Budvi, Baru i Tivtu.

Zdravko Čolić u Kotoru, Gibonni u Budvi

Građane Kotora obradovat će legenda jugoslovenske zabavne muzike Zdravko Čolić, a za doček će sa pratećim bendom 31. decembra nastupiti na glavnom trgu u Kotoru. Kao predgrupa, nastupit će i bokeški sastav “Toć”.

U Budvi će za doček Nove godine atmosferu zagrijati umjetnica Ana Đurić Konstrakta, a potom bend “Dubioza kolektiv”. U 2023. godinu će građane uvesti Zlatan Stipčić Gibonni. Repriza Nove godine u Budvi je također pripremljena, za 1. januar, kada će nastupiti Sara Jo, Senidah, a zvijezda večeri bit će i najpopularnija muzička zvijezda oko koje su pregovarale mnoge opštine u Crnoj Gori, Dino Merlin.

Bogat muzički program i prvog dana 2023. godine

Doček Nove godine u Baru počet će obilježavanjem Dječije Nove godine, koja će početi u 12 sati. Noć će biti obilježena nastupom bosanske grupe Rok ko fol. U 2023. godinu građane će uvesti Sara Jo. Repriza Nove godine biće obilježena barskom grupom Grim, a kasnije će nastupiti i Van Gogh.

Tivat je također pripremio proslavu Nove godine na trgu. Program će početi Dječijom Novom godinom u 11 sati. U večernjim satima nastupit će i bend Perpetuum Mobile. A, u 2023. godinu građane će uvesti Indira ex Colonia. Repriza Nove godine započet će nastupom Verice Čuljković i DJ- a Danila Radusinovića. U večernjim satima bit će nastup tamburaškog sastava “La Banda”, a potom i nastup Željka Bebeka.

Glavni grad Crne Gore - Podgorica, za razliku od prethodnih, ove godine neće organizovati doček Nove na gradskom trgu.

TRT Balkan / agencije