Delegacija je potom posetila porodicu turskog političara sa Kosova Arifa Butuca, koji je preminuo u maju ove godine.        Foto: AA

Predsednik Odbora za spoljne poslove Velike narodne Skupštine Turkiye (TBMM) Fuat Oktay i članovi odbora posetili su drugog dana boravka na Kosovu, opštine Prizren i Mamuša u kojima živi tursko stanovništvo.

Tokom posete Mamuši, jedinoj opštini na Kosovu sa većinskim turskim stanovništvom, delegacija je posetila Osnovnu školu “Anadolu” i tamo se sastala sa učenicima i nastavnicima. Tom prilikom učenici su izveli kulturni program za goste iz Turkiye.

Delegacija je potom posetila porodicu turskog političara sa Kosova Arifa Butuca, koji je preminuo u maju ove godine.

Nakon Mamuše, delegacija je otišla u Prizren, gde je posetila Kosovsku demokratsku partiju Turaka (KDTP) i sastala se s predsednikom partije Fikrimom Damkom, koji je i kosovski ministar za regionalni razvoj, kao i sa poslanicima KDTP-a u Skupštini Kosova Fidanom Brinom Jiltom i Enisom Kervanom.

Delegacija Odbora za spoljne poslove se sastala i sa predstavnicima turskih nevladinih organizacija na Kosovu, te posetila Generalni konzulat Turkiye u Prizrenu i obišla Trg Šadrvan i Sinan-pašinu džamiju u centru Prizrena.

U Prizrenu su obišli i Osnovnu školu “Mati Logoreci” gde su ih dočekali učenici koji su otpevali državnu himnu. Delegacija je učenicima podelila poklone.

Delegacija TBMM-a završila je posetu Kosovu susretom sa šefom turskog kontigenta KFOR-a u kasarni “Sultan Murat“ u Prizrenu.

TRT Balkan / agencije