Opsežna potraga za napadačem čiji se identitet još utvrđuje, i dalјe traje.       Foto: AA

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je u Bijelјini, u Bosni i Hercegovini, uhapšen osumnjičeni za transport od Preševa ka Loznici osobe koja je noćas ubila jednog i ranila drugog policajca.

"U Bijelјini je popodne, u saradnji s policijom Republike Srpske, uhapšen Z. R. (1985), za koga se sumnja da je organizovao transport ubice od Preševa ka Loznici", naveo je Dačić.

On je dodao da je kao pomagač uhapšena i njegova supruga I. R. u Mladenovcu.

Ranije je MUP bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska saopštio da policijski službenici preduzimaju niz mjera i radnji u vezi s potragom za osobom koja je noćas izvršila krivično djelo "Teško ubistvo".

"Od samog događaja, pripadnici MUP-a RS-a su u stalnoj komunikaciji s kolegama iz Srbije i preduzimaju niz mjera na područjima koje operativno pokrivaju policijske uprave Zvornik i Bijeljina, a sve u cilju lociranja i lišenja slobode koji je počinilo ovo krivično djelo, imajući u vidu blizini granice dvije zemlje", saopšteno je iz MUP-a RS-a.

Dačić je jutros saopštio je da su noćas, oko 00.55 časova u Loznici, prilikom kontrole vozila na kontrolnom punktu u Lipničkom Šoru, policijski službenici stanice granične policije Trbušnica zaustavili Mercedes, tutinskih registarskih oznaka, u kojem su se nalazile dvije osobe. Prilikom izlaska iz vozila jedno lice pucalo iz pištolja, pogodivši policijskog službenika Nikolu Krsmanovića (1990) u grudi, a policijskog službenika Vjekoslava Ilića (1974) u rame, nakon čega je pobjeglo. Krsmanović je podlegao povredama.

"Na licu mesta policija je pronašla pasoš osumnjičenog izdat od strane privremenih institucija takozvanog Kosova na ime Hajziri Artan (1991) i nemačku ličnu kartu", naveo je Dačić.

Opsežna potraga za napadačem čiji se identitet još utvrđuje, i dalјe traje.

Prema riječima Dačića, policija je uhapsila Mithata Hadžića iz Tutina koji se sumnjiči da je osumnjičenog automobilom preuzeo u Preševu i vozio u pravcu Loznice.

TRT Balkan / agencije