Dačić je ponovio zahvalnost zbog podrške koju Indonezija pruža očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.       Foto: AFP

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se u utorak sa šeficom indonežanske diplomatije i predsedavajućom ASEAN-a Retno Marsudi, na čiji poziv učestvuje na svečanoj ceremoniji potpisivanja Instrumenta o pristupanju Ugovoru o prijateljstvu i saradnji u Jugoistočnoj Aziji, kao i na ceremoniji otvaranja 43. Samita ASEAN.

Dačić i Marsudi razmatrali su mogućnosti za dalje intenziviranje političkog dijaloga, uz realizaciju poseta na visokom i najvišem nivou, u cilju jačanja saradnje dve zemlje u bilateralnim i multilateralnim okvirima.

Usaglasili su se da postoji značajan potencijal za razvoj saradnje u brojnim oblastima, te izrazili interes za dalji razvoj i podsticanje privredne saradnje uz jačanje obima trgovinske razmene, investicija, poljoprivredne i saradnje u oblasti turizma i IKT.

Šef srpske diplomatije Dačić izrazio je zahvalnost Indoneziji na podršci i pomoći koju je pružila tokom procesa odlučivanja u okviru ASEAN-a u vezi sa zahtevom Srbije za pristupanje Ugovoru o prijateljstvu i saradnji u Jugoistočnoj Aziji.

Također je ponovio zahvalnost zbog podrške koju Indonezija pruža očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

Tanjug