Prema nezvaničnim informacijama, dojave su upućene putem e-maila.     Foto: Reuters

Nastava u osnovnim i srednjim školama u Crnoj Gori danas će biti organizovana online, nakon dojava o postavljenim bombama u više osnovnih i srednjih škola, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Više osnovnih i srednjih škola u Podgorici, Baru, Budvi, Bijelom Polju i Kotoru evakuisano je danas zbog dojave o postavljenim bombama, a prema nezvaničnim informacijama, dojave su upućene putem e-maila.

“Imajući u vidu da su i danas pristigle dojave o postavljenim bombama u više osnovnih i srednjih škola u Crnoj Gori, Ministarstvo prosvjete je, poštujući preporuke Uprave policije donijelo odluku da se nastava danas u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji Crne Gore organizuje online”, kaže se u saopštenju.

Ministarstvo, kako su rekli, na taj način nastoji da obezbjedi kontinuitet nastave, vodeći računa o bezbjednosti učenika i zaposlenih.

Iz Ministarstva su najavili da će, u saradnji sa policijom, blagovremeno obavijestiti javnost o svim daljim aktivnostima i preporukama.

“Takođe, i danas apelujemo na smirenost i pribranost svih građana, te poštovanje instrukcija Ministarstva i Uprave policije, kako bi zajednički doprinijeli stabilnosti u novonastaloj situaciji”, rekli su iz Ministarstva.

Više osnovnih i srednjih škola u Podgorici bilo je evakuisano i u ponedjeljak zbog dojave o postavljenim bombama, za koje se kasnije ispostavilo da su bile lažne.

TRT Balkan / agencije