Projekat "Međunarodna saradnja u obuci policije" sprovodi se uspješno u Crnoj Gori od 2012. godine.     Foto: AA

U okviru projekta "Međunarodna saradnja u obuci policije", koju realizuje Turska Agencija za saradnju i koordinaciju (TIKA) u saradnji sa policijom Crne Gore i Republike Turkiye, u Danilovgradu su obučavani policijski službenici iz različitih gradova Crne Gore.

Riječ je o obuci zaštite važnih objekata protiv terorizma, u okviru koje su tri edukatora iz policije Republike Turkiye obučavali tim od 14 članova policijskog osoblja crnogorske policije, u policijskoj akademiji u Danilovgradu.

Za uspješno završenu obuku, polaznici su dobili certifikate, a svečanom dijelu uručenja certifikata prisustvovali su, između ostalih, ambasador Turkiye u Crnoj Gori Bariš Kalkavan, vršilac dužnosti direktora Uprave policije Crne Gore Nikola Terzić, koordinatorka TIKA-e u Crnoj Gori Nihal Ersoy, policijski službenici iz Crne Gore i Republike Turkiye, kao i predstavnici Policijske akademije i predstavnici TİKA-e.

Nikola Terzić je u svom govoru istakao važnost prenosa iskustava turske policije na crnogorske policajce i izrazio zahvalnost Turskoj i TIKA-i za uspješno završeni projekat saradnje u obuci policije.

Ambasador Republike Turkiye u Crnoj Gori, Barıš Kalkavan izjavio je da TİKA sprovodi projekte i aktivnosti u svim sferama života u Crnoj Gori, te da su ponosni što mogu prenositi znanje i iskustva svoje zemlje u različitim područjima u Crnoj Gori.

Projekat "Međunarodna saradnja u obuci policije" sprovodi se uspješno u Crnoj Gori od 2012. godine.

TRT Balkan / agencije