Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u Crnoj Gori je iznosila 720 eura.       Foto: AA

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u Crnoj Gori, u oktobru je, prema podacima Uprave za statistiku (MONSTAT), iznosila 720 eura i bila je 0,3 odsto veća u odnosu na septembar.

Prosječna neto zarada u oktobru je, u odnosu na isti mjesec prošle godine, porasla 34,8 odsto. Prosječna bruto zarada u oktobru je iznosila 891 euro.

“Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u oktobru u odnosu na septembar porasle 1,4 odsto, proizilazi da su realne zarade za isti period zabilježile pad od 1,1 odsto”, navodi se u saopštenju.

Prosječne neto zarade u oktobru su u odnosu na septembar porasle u sektorima poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo 3,1 odsto, informisanje i komunikacije 1,5 odsto, prerađivačka industrija 1,4 odsto, građevinarstvo 1,2 odsto.

Pad prosječne neto zarade u oktobru je u odnosu na septembar zabilježen u sektorima poslovanje nekretninama 7,6 odsto, snabdjevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija 1,3 odsto, snabdjevanje vodom i upravljanje otpadnim vodama 1,2 odsto.

TRT Balkan / agencije