Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u drugom kvartalu iznosila je 1.500 eura.     Foto: AA

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u drugom kvartalu iznosila je 1.500 eura, pokazali su podaci Uprave za statistiku (MONSTAT).

Prosječna cijena kvadrata stana u novogradnji u Podgorici iznosila je 1.581 euro, u primorskom regionu 1.413 eura, u središnjem regionu 714 eura, a u sjevernom 1.280 eura.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji preduzeća u drugom kvartalu iznosila je 1.500 eura, dok je u kategoriji solidarna stambena izgradnja iznosila 589 eura.

Iz MONSTAT-a su objasnili da se u obračun prosječne cijene kvadratnog metra stana u novogradnji u obzir uzimaju samo stanovi koji su prvi put prodati na tržištu, odnosno za koje je prvi put zaključen kupoprodajni ugovor.

Predmet posmatranja ovog istraživanja nisu stanovi starog stambenog fonda, niti ostale vrste nepokretnosti - poslovni objekti, zemljište i drugo.

TRT Balkan / agencije