Vlada Kantona Sarajevo izdvojila je 300.000 KM iz tekućih budžetskih rezervi za pružanje humanitarne pomoći stanovnicima Gaze u Palestini.      Foto: Reuters

Vlada Kantona Sarajevo, regije glavnog grada Bosne i Hercegovine, izdvojila je 300.000 KM iz tekućih budžetskih rezervi za pružanje humanitarne pomoći stanovnicima Gaze u Palestini.

”Gaza se suočava s najtežom humanitarnom situacijom do sada koja zahtijeva hitnu pomoć. Vlada Kantona Sarajevo, s osnovnim ciljem pružanja podrške ljudima u nevolji, donirala je navedeni iznos kao doprinos humanitarnim naporima usmjerenim na ublažavanje patnji stanovnika Gaze”, istakli su iz Vlade KS-a, dodavši:

”Pomoć će biti implementirana preko Ambasade ove zemlje u Bosni i Hercegovini, a obavezani su Ministarstvo finansija KS-a i kabinet premijera da realizuju ovaj zaključak. Vlada Kantona Sarajevo izražava nadu da će ova donacija pružiti određeno olakšanje i podršku ljudima Gaze u njihovim najtežim trenucima. Također, pozivaju i ostale institucije i građane da se pridruže ovom humanitarnom naporu koliko god je to moguće.”

TRT Balkan / agencije