Maloljetna osoba sinoć je lišena slobode.       Foto: AA

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su Republičkom javnom tužilaštvu bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska, predali maloljetnu osobu iz Bileće osumnjičenu za pokušaj terorizma.

U saopštenju iz Policijske uprave Trebinje navodi se da je maloljetna osoba predana Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminaliteta zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo “terorizam“ iz člana 299. stav 2. u pokušaju Krivičnog zakonika RS-a.

“Naime, policijski službenici su došli do operativnih saznanja da jedno ili više lica priprema teroristički akt na jednu srednju školu sa područja grada Trebinje“, ističe se u saopštenju.

Dodaje se da su o saznanjima odmah obavijestili Posebno odjeljenje koje je “policijskim službenicima naložilo da preduzmu sve mjere i radnje s ciljem sprečavanja izvršenja krivičnog djela i otkrivanja i dokumentovanja lica koja učestvuju u njegovom pripremanju“.

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su zajedno s policijskim službenicima operativnih uprava iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a, “stekli osnov sumnje da je izvršilac maloljetno lice iz Bileće, nakon čega su izvršili pretres kuće i pomoćnih prostorija koje lice koristi, kojom prilikom su pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela“.

Maloljetna osoba sinoć je lišena slobode.

“Policijska uprava Trebinje želi da istakne da ni u jednom trenutku nije postojala realna opasnost da se nešto dogodi djeci. Također bismo apelovali na sve roditelje da paze šta djeca rade na internetu, kako se ponašaju, kao i na koji način i u koje svrhe koriste društvene mreže“, dodaje se u saopštenju.

TRT Balkan / agencije