U sklopu kampusa Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, svečano je otvoren novi studentski dom koji će nositi ime “Antalija”.     Foto: AA

Opremu za dom osigurao je Savez općina turkijskog svijeta, uređenje partera finansiralo je Gradsko vijeće Grada Mostara, a sredstva za završne radove osigurala je Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Studentski dom može primiti 180 studenata.       Foto: AA Others

“Važno je da gradu kao što je Mostar, a s kojim imamo velike i duge kulturološke i historijske, pa tako i bratske veze, poklonimo ovakav objekt. Siguran sam da će se u skorije vrijeme naši doprinosi i veze u Mostaru i Univerzitetu udvostručiti, ako ne i utrostručiti”, poručio je zamjenik generalnog sekretara Metropolitanske općine Antalija Mustafa Gurbuz.

Rektorica Univerziteta “Džemal Bijedić” Alena Huseinbegović je istakla da otvaranje doma predstavlja novi korak u razvoju Univerziteta, što je rezultat napora svih aktera koji su učestvovali u realizaciji projekta. Studentski dom, kako je rekla, predstavlja simbol rasta i razvoja univerzitetske zajednice.

Prve studente primit će već početkom nove akademske godine.      Foto: AA Others

“On će kao takav pružiti modernu i komfornu stambenu atmosferu za studente koji će boraviti u njemu. Kvalitetno i moderno osmišljen i ispunjen vrhunskim sadržajima dom će kreirati kvalitetan ambijent i okruženje koje podržava akademski i društveni razvoj studenata. Ovo za njih nije samo objekt betonske konstrukcije nego ugodno mjesto gdje će stvarati uspomene, stjecati znanje i vještine, ali i nova inovativna rješenja", kazala je.

Studentski dom može primiti 180 studenata.

Ima 22 kvalitetno opremljena apartmana, te studentsku ambulantu i psihološko savjetovalište.      Foto: AA Others

Ima 22 kvalitetno opremljena apartmana, te studentsku ambulantu i psihološko savjetovalište.

U sklopu Doma izgrađen je i restoran koji će nuditi hranu po pristupačnim cijenama, a prve studente primit će već početkom nove akademske godine.

TRT Balkan / agencije