Studenti i profesori pakovali su i slagali kutije u prvoj smjeni, dok su u drugoj smjeni izvršavali svoje studentske i profesorske obaveze u učionici.     Foto: AA

Danas je okončana akcija prikupljanja humanitarne pomoći koju su, uz podršku rektora Univerziteta u Zenici Jusufa Durakovića, organizirali studenti i osoblje Odsjeka za turski jezik i književnost Filozofskog fakulteta Univerziteta u Zenici.

Navedena akcija realizirana je u periodu od 9. do 16. februara, a prikupljene su 23 tone humanitarne pomoći, koja je transportovana u tri faze.

Prvi kamioni humanitarne pomoći iz Zenice krenuli su već u ponedjeljak, 13. februara, dok je drugi kontingent pomoći poslan u srijedu, 15. februara.

Pomoć koja je prikupljena u prethodna dva dana bit će otpremljena u ponedjeljak, te će na taj način biti okončana ova humana misija.

“Zahvaljujemo se građanima Zenice i Zeničko-dobojskoga kantona koji su iskazali humanost i empatiju u ovom teškom i turbulentnom vremenu. Količina prikupljene pomoći prešla je sve granice očekivanja i moramo priznati da smo uložili nadljudske napore kako bismo uspješno priveli kraju akciju. Posebno se ponosimo činjenicom da su za vrijeme trajanja akcije sve aktivnosti na našem odsjeku realizirane u predviđenim terminima“, objavili su sa Univerziteta u Zenici.

Studenti i profesori pakovali su i slagali kutije u prvoj smjeni, dok su u drugoj smjeni izvršavali svoje studentske i profesorske obaveze u učionici.

“Zahvaljujemo se svima koji su nam pružili pomoć i podršku u realiziranju akcije, a to su, prije svega, Univerzitet u Zenici, Filozofski fakultet, Pravni fakultet, Rektorat Univerziteta u Zenici, Institut “Kemal Kapetanović“, Asocijacije studenata fakulteta Univerziteta u Zenici i KUD "Mošćanica“.

Zahvaljujemo se i privrednim subjektima koji su nam pružili materijalnu podršku u realiziranju akcije, a to su: Pero, Alba, Tropik, Planika, Best, Domod i veliki broj onih koji su željeli ostati anonimni“, navodi se.

TRT Balkan / agencije