Prikupljena sredstva u župama treba dostaviti Ekonomatu Vrhbosanske nadbiskupije do 25. februara.     Foto: Reuters

U svim župama i samostanima u Vrhbosanskoj nadbiskupiji u nedjelju pod svetim misama prikupljat će se još jedna dodatna akcija kao novčana pomoć za sve stradale u razornom potresu u Turkiye i Siriji.

U dopisu iz Ordinarijata kojega su potpisali generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije mons. Slađan Ćosić i kancelar Vrhbosanske nadbiskupije prečasni Mladen Kalfić izražena je blizina svima koji su na bilo koji način pogođeni ovom velikom nesrećom.

"Dok izražavamo svoje ljudsko suosjećanje i duhovnu blizinu svima koji su na bilo koji način pogođeni tom nesrećom, a za duše poginulih i za sve koji za njima žale uzdižemo svoju molitvu Bogu, želimo se pridružiti i pružanju konkretne pomoći turskom i sirijskom narodu“, navedeno je u dopisu uz odredbu: "Prema uputi našeg nadbiskupa ovime pozivam da se u svim župnim zajednicama prikuplja novčana pomoć za stradale u potresu u Turskoj i Siriji, a osobito u nedjelju, 19. veljače (februara) u obliku jedne dodatne milostinje. Neka župnici i upravitelji župa o tome upoznaju svoje vjernike na svetim misama“.

Prikupljena sredstva u župama treba dostaviti Ekonomatu Vrhbosanske nadbiskupije do 25. februara, koji će onda preko Caritasa BiH ista sredstva uputiti potrebnima u Turkiye i Siriji.

TRT Balkan / agencije