Dodatni profesionalni rast bit će ponuđen kroz radionice, studije slučaja i razgovore za posao ili stažiranje koji će se voditi tokom događaja.       Photo: Ured za ljudske resurse Predsjedništva Turkiye

Karijerni događaj TALENTforBIZ, koji se od 2019. godine održao trianest puta u devet različitih zemalja pod koordinacijom Ureda za ljudske resurse Predsjedništva Turkiye, održat će se krajem oktobra u Saajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Prema saopćenju Ureda za ljudske resurse Predsjedništva Turkiye, događaj će se održati 26. oktobra 2024. godine u Swissotelu Sarajevo.

Događaj, koji je privukao veliko zanimanje mladih, ima za cilj okupiti turske kompanije koje posluju na globalnom nivou s mladim ljudima iz Bosne i Hercegovine i omogućiti hiljadama univerzitetskih studenata i diplomanata da iskoriste različite mogućnosti karijere kao što su posao, stažiranje i obrazovanje u obje zemlje.

Mnoge pogodnosti za početak i razvoj karijere, uključujući razgovore, informativne sastanke i intervjue, bit će organizirane s menadžerima vodećih turskih kompanija kao što su Aselsan, Halkbank, Turkish Aerospace, Turkish Airlines, Proyapi Engineering&Consultancy i Ziraat Bank, koji daju priliku da učesnici istraže uzbudljive mogućnosti karijere.

Prema saopćenju Ureda za ljudske resurse Predsjedništva Turkiye, događaj će se održati 26. oktobra 2024. godine u Swissotelu Sarajevo.     Foto: Ured za ljudske resurse Predsjedništva Turkiye

Dodatni profesionalni rast bit će ponuđen kroz radionice, studije slučaja i razgovore za posao ili stažiranje koji će se voditi tokom događaja.

Ovaj karijerni događaj povezuje mlade talente s globalnim turskim kompanijama kako bi ih informirao o njihovim karijernim prilikama. Studenti ili diplomanti na TALENTforBIZ-u imat će priliku da postanu dio vrhunskih turskih kompanija.

Za učešće na događaju i izravno povezivanje s višim menadžerima te istraživanje potencijalnih slobodnih radna mjesta, potrebna je registracija na zvaničnoj web platformi ovog događaja, gdje su navedene i detaljne informacije o kompanijama koje sudjeluju u programu događaja.

TRT Balkan