Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić, ugostio je danas u Beogradu ambasadora Republike Turkiye u toj zemlji Hamija Aksoy.     Foto: Ambasada Turkiye u Srbiji

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić, ugostio je danas u Beogradu ambasadora Republike Turkiye u toj zemlji Hamija Aksoya.

Kako je Aksoy kazao za AA, razgovarano je o aktuelnim turskim investicijama u Srbiji, kao i o projektima za koje pokazuju interes turske firme.

Ukazujući na interes koji turske kompanije, pored ugovorenih, pokazuju za velike infrastrukturne projekte koji će se realizovati u budućnosti, Aksoy je podsjetio da se nastavlja realizacija projekta autoputa Morava kompanije Enka Insaat, projekat srbijanske dionice autoputa Beograd - Sarajevo kompanije Tasyapi, kao i Ek-Pet Insaata Kosjerić - Požega, Ivanica - Sjenica.

Aksoy je prenio nadanja ministra Vesića u vezi s očekivanjem učešća turskih kompanija u realizaciji novih projekata, te naglasio značaj dobrih odnosa predsjednika Turkiye i Srbije, Recepa Tayyipa Erdogana i Aleksandra Vučića, koji su otvorili put turskim investicijama u Srbiji.

TRT Balkan / agencije