Turski predsjednik će, pored sastanka s Vučićem i sastanka delegacija, prisustvovati i Poslovnom forumu Srbija - Turkiye.      Foto: AA

Predsjednik Republike Turkiye Recep Tayyip Erdogan, koji je sinoć doputovao u posjetu Srbiji, dočekan je danas uz najviše državne počasti ispred Palate Srbija u Beogradu.

Erdogana je dočekao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić s delegacijom, a nakon svečanog dočeka počeo je sastanak dvojice predsjednika.

Turski predsjednik će, pored sastanka s Vučićem i sastanka delegacija, prisustvovati i Poslovnom forumu Srbija - Turkiye.

U pratnji Erdogana su, pored članova njegovog kabineta, u posjetu zemljama regije doputovali i njegova supruga Emine Erdogan, ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu, ministar unutrašnjih poslova Suleyman Soylu, ministar odbrane Hulusi Akar, ministar industrije i tehnologije Mustafa Varank, ministar poljoprivrede i šumarstva Vahit Kirisci, ministar trgovine Mehmet Mus, ministar transporta i infrastrukture Adil Karaismailoglu, ministar kulture i turizma Mehmet Nuri Ersoy, šef Ureda za namjensku industriju pri Uredu predsjednika Ismail Demir, šef Ureda za komunikacije Fahrettin Altun, predsjednik Uprave za vjerske poslove Ali Erbas te brojni predstavnici Stranke prave i razvoja (AK Parti).

Predsjednik Turkiye je regionalnu turneju započeo jučerašnjom posjetom Bosni i Hercegovini.
Posljednja stanica šire regionalne turneje bit će Hrvatska. Erdogan će u četvrtak u Zagrebu održati sastanke s predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem te premijerom Andrejom Plenkovićem.

Turski predsjednik će otvoriti i Islamski kulturni centar u Sisku, koji je izgrađen uz podršku Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA).
Predviđen je poslovni forum i u Hrvatskoj.

TRT Balkan / agencije