Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine smatra da je ideja Sarajeva pobijedila.      Foto: FENA

"Zlotvori koji su od 1992. do 1996. ubijali djecu Sarajeva, starce i žene ne razlikuju se suštinski od zlotvora iz Drugog svjetskog rata", poručio je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović povodom 6. aprila, Dana grada Sarajeva.

Odavanjem počasti i polaganjem cvijeća ispred Vječne vatre, spomenika žrtvama Drugog svjetskog rata, jutros je u Sarajevu počelo obilježavanje Dana grada Sarajeva.

"Sarajevo je 6. aprila 1945. godine oslobođeno od nacifašizma. Zatim, 5. i 6. aprila 1992. godine počela je opsada Sarajeva. Zlotvori koji su od 1992. do 1996. ubijali djecu Sarajeva, starce, žene, građane i građanke Sarajeva ne razlikuju se suštinski od zlotvora iz Drugog svjetskog rata", naglasio je Bećirović.

Ipak, smatra član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, ideja Sarajeva je pobijedila.

"Ideja Bosne i Hercegovine je pobijedila, ideja zajedničkog života je pobijedila. Sarajevo i Bosna i Hercegovina će iz godine u godinu biti sve jači, a oni koji nasrću na Bosnu i Hercegovinu osuđeni su na propast i oni sigurno, prije ili kasnije, idu na smetljište historije", dodao je Bećirović.

TRT Balkan / agencije