Premijerka Srbije pozvala Abazovića da se Crna Gora priključi inicijativi “Otvoreni Balkan”.     Foto: AA

"Veoma nam je značajan ovaj posjet, nadam se da ćemo uspjeti postići ono što znam da oboje želimo kao predsjednici vlada, a to je da resetiramo odnose između Srbije i CG i da uđemo u eru zaista jako dobrih i najboljih mogućih odnosa", istaknula je Brnabić na konferenciji za medije s Abazovićem.

Naglasila je da ni Srbija ni Crna Gora nemaju nikog bližeg, ni u politici, ni u ekonomiji. Poručila je da će Srbija biti otvorena za rješavanje svih otvorenih pitanja i unapređenje političkih i ekonomskih odnosa.

Premijerka Srbije pozvala je Abazovića da se Crna Gora još danas priključi inicijativi “Otvoreni Balkan”, prenosi Radiotelevizija Srbije.

"Želim da zahvalim Abazoviću na tome što je nekako čista srca pristupio tome da vidi koje su beneficije inicijative OB i bio na sastanku u Ohridu. Ponudila sam da damo sve informacije o toj inicijativi i kalkulacijama koje imamo oko koristi koje OB donosi našim građanima, uz zamolbu i poziv da se još danas priključe inicijativi ‘Otvoreni Balkan’", poručila je Brnabić.

„Što se tiče energenata, tu postoji ogroman potencijal za suradnju u budućnosti", rekla je ona i dodala da su posebno zanimljivi projekti između Srbije, CG i BiH u hidrosektoru, pošto tu postoje značajni potencijali koje treba iskoristiti kako bi se povećali energetski kapaciteti.

"Mi smo ovdje kako bismo okrenuli novi list i podigli naše političke i ukupne odnose na najvišu razinu", poručio je Abazović na zajedničkoj konferenciji za novinare s premijerkom Srbije Anom Brnabić.

On je istaknuo da će politika njegove vlade biti ista i s drugima u regiji, te dodao kako je neprirodno da dvije tako bliske zemlje imaju šum u komunikaciji.
"To znači da smo spremni svakom otvorenom pitanju pristupiti odgovorno i zatvaramo ih u korist građana Srbije i Crne Gore", rekao je Abazović.

On je izrazio uvjerenje da je nastupio trenutak kada se neke stvari trebaju prevladati obostrano i da će se to uraditi zajedno − jer nema pitanja važnijeg od odnosa dviju zemalja niti ima pitanja koje se ne može riješiti ako ima dobre volje.

FENA