Krasniqi je rekao da je Kosovo u protekla dva izdanja ostavilo trag osvojivši četiri medalje, sve iz džudo sporta.     Foto: AA

Republiku Kosovo predstavljaće 38 sportista na trećem izdanju Evropskih igara u Krakovu i Malopolju 2023, koje će se održati od 21. juna do 2. jula 2023. godine.

Predsednik Kosovskog olimpijskog komiteta (KOK) Ismet Krasniqi zatražio je od sportista da daju maksimum, poboljšaju rezultate i pokažu visoku disciplinu tokom takmičenja.

„Tridesetosam sportista iz osam različitih sportova kao što su atletika, boks, streljaštvo, kajak, tekvando, biciklizam. Oni će 12 dana dati sve od sebe da odaju počast našoj zemlji i našoj zastavi“, naglasio je Krasniqi.

Krasniqi je rekao da je Kosovo u protekla dva izdanja ostavilo trag osvojivši četiri medalje, sve iz džudo sporta, ali ovoga puta neće biti džudoa, već će Kosovo predstavljati sedam perspektivnih boksera.

Kosovska bokserka Donjeta Sadiku, kojoj nije dozvoljeno da učestvuje na Svetskom prvenstvu u boksu u Indiji, jedna je od pretendenata za osvajanje medalje.

Takođe, atletičar Muhamet Ramadani je izrazio uverenje da će na Evropskim igrama oboriti svoj lični i državni rekord.

TRT Balkan / agencije