Potpredsjednica Vijetnama je prenijela poziv predsjednika svoje zemlje predsjedniku Milanoviću da službeno posjeti Vijetnam, što je prihvaćeno.    Foto: HINA

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sastao se s potpredsjednicom Socijalističke Republike Vijetnama Vo Thi Anh Xuan, koja boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj.

Na sastanku u Uredu predsjednika Republike izraženo je zadovoljstvo bilateralnim odnosima dviju država te je istaknuto da postoji prostor za daljnje produbljenje suradnje.

“Bilo je riječi i o gospodarskim odnosima dviju država, između ostalog u kontekstu rastuće uloge Vijetnama u svjetskom gospodarstvu. Tijekom razgovora razmijenjena su mišljenja o aktualnim globalnim temama, uključujući veliku sigurnosnu krizu u Europi, koju je uzrokovala ruska agresija na Ukrajinu”, priopćeno je iz Ureda predsjednika RH.

Potpredsjednica Vijetnama je prenijela poziv predsjednika svoje zemlje predsjedniku Milanoviću da službeno posjeti Vijetnam, što je prihvaćeno, navodi se u priopćenju.

Vo Thi Anh Xuan se u utorak sastaje s predsjednikom Vlade RH Andrejom Plenkovićem u Banskim dvorima.

TRT Balkan / agencije